Hoću da budem vaš glas na petom „Evropskom pravnom i političkom forumu“

Vlada Republike Srbije, “Odsek za planiranje i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva” me već par meseci sistematski uključuje u javne rasprave i radionice. Podnaslov tj. radni naslov skupa u ponedeljak je:

Regulisanje lobiranja u Srbiji: efektivne mere za povećanje
transparentnosti i borbu protiv korupcije?

Spisak panelista je ovde. Dnevni red pogledajte ovde.
Hoću od vas sugestije i/ili pitanja za učesnike, tj. hoću da potpuno iskoristim potencijal svog/našeg prisustva. Pišite na: aleksandar.blagojevic@piratskapartija.com. Hvala!

~

Upravo je ovaj mehanizam ono što smo sam kao Pirat ispred partije najavio pre par godina – “Infiltriraćemo se u sistem, i menjaćemo ga na bolje iznutra“. Ovo su prvi pionirski koraci. Zato je bitna vaša pomoć. Prvi put kao građanin ove zemlje imam osećaj da postoji komunikacija (uprave) države sa nama običnim građanima.

Svi znamo da je ključ funkcionalnog društva komunikacija, tj. međusobno poštovanje. Neke zemlje za razliku od Srbije ovaj mehanizam neguju duže od jedog veka. Sa druge strane, inicijativa za formiranje upravo tog mehanizma nikada nije došla iz redova vladajuće klase – uvek je bilo ključno da se obični građani izbore za svoj glas i da snagu svog glasa očuvaju kroz vreme.
Ja sam deo Piratskog pokreta koji je upravo artikulacija tog glasa nas običnih građana – na globalnom nivou. Danas kada je svet povezaniji više nego ikad, univerzalna piratska platforma koja je prisutna u više od 70 zemalja sveta svakim danom sve više dolazi do izražaja.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.