Pop kultura

Povraća mi se od pop kulture više. U njoj sve više vidim samo egomanijačenje i frustracije. Popričam sa sobom ovih dana i provalim da više nemam omiljeni film, da nemam omiljeni bend. Omiljeni “bend” sada mi je snimak kosmosa iz onog tužnog vojadzera što je neki dan napustio heliosferu. Dok ono najbliže omiljenom filmu može da bude samo neki od genijalnih Hercogovih dokumentaraca, sve drugo mi je u senci ovakvih realnih slika.

Petnaest godina vredno i pedantno “skupljam” ono što mi srcu drago i doveo sam sebe do potpunog apsurda. Često uhvatim sebe u suicidnom maštanju gde grohotnim smehom likujem oslobođenjem nad spaljenim hard diskovima, nad svojim najposebnijim diskovima. Nad specijalnim NIИ printovima i nad svojim skicama i spisama koje tako duboko proživljavaju tu pop kulturu jebote. Sa osobama koje volim nemam tako dubok odnos. Ludilo.

Zamišljam sebe konačno oslobođenog nad zgarištem unikatnog blaga koje vučem sa sobom ceo život.

Toliko je teško konfliktna situacija da imam i ozbiljan problem sa poklanjanjem — ne želim da neku novu mladu i čistu dušu orobim frustracijama najgoreg doba sveta ljudi. Ne želim da uče od egomanijaka.

Želim da to vreme prođe jednom za uvek. Želim da uđu u novo digitalno doba potpuno oslobođeni od tragova ega i repova privremenog nužno lošeg doba koje je jedino moglo da živi od pohlepnog zaključavanja i naplate svakog slova, svake note i svakog miga na sceni.

Živim za taj kraj.

Radim za taj kraj.

Život dajem za taj kraj.

Ljudi su slabi. Morali su sebi da naprave pop-kulturu da prežive dan nekako. Čovek nema toliko snage i hrabrosti da sluša prirodu svaki dan.

Advertisements

One thought on “Pop kultura

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s