Jedno sa Univerzumom

“Životinje su instinktivno osjetljive i prijemčive na ljubav i mržnju. Ako čovjek ne želi povrijediti životinje, one postaju pasivne i prijateljski naklonjene. Čak se i divlje životinje žele družiti s ljudima. Čovjek je sebičnošću, vezanošću i mržnjom izgubio dodir s biti prirode, kao takav, plaši životinje, koje ga napadaju u samoobrani. Ako čovjek nauči biti nježan sa životinjama, one ga nikada neće napadati.

Iza svega stoji strah. Strah rađa nesigurnost koja je uzrokom umne neravnoteže, a to utječe na ponašanje osobe. Fobija može kontrolirati čovjekov život i na kraju ga odvesti u umobolnicu.

Krenemo li proučiti strah, pronaći ćemo ga kao osnovu imaginacije, ali ta imaginacija može stvoriti neku vrstu stvarnosti. Istina je zapravo da strah stvara opasnost, a ljudska bića se moraju zaštiti od samostvorene opasnosti.

SVI NAŠI SNOVI PRIJE ILI KASNIJESE MATERIJALIZIRAJU. U stvarnosti je doista strah taj koji poziva opasnost, iako mi obično mislimo da opasnost donosi strah .

Strah je velika bolest koja izrasta iz naše imaginacije .Svaki strah se na kraju suočava s praktičnim iskustvom , a to je jedini način da se nadvlada.

Sebičan i egoističan čovjek postaje neosjetljiv i gubi urođenu prirodnu moć. Velika snaga je u instinktu. Ako se ispravno koristi, pomaže čovjeku na njegovom putu.

Ako je čovjek ispravan, ima veliku unutarnju snagu, čini ga neustrašivim, a neustrašiv je samo onaj tko nadilazi individualnu svijest i postaje jedno s Uniiverzumom.

Zašto spoj čovjeka i životinje u komparaciji, pa zato što čovjek čovjeka u slučaju nevolje prije će napustiti, dok životinja to nikada neće. Osjećaj samoočuvanja vrlo je jak u svim bićima, ali životinje su puno odlučnije u svojoj ljubavi od čovjeka.

Onaj čovjek koji ima jak svoj životinjski dio, u njegovo prijateljstvo se možeš pouzdati, jer je ono neuvjetovano, dok je odnos među ljudima koji ništa nisu još osvjestili u sebi pun uvjeta i podizanja zidova. Takav čovjek gubi dodir s vlastitim unutarnjim bićem, a tako i sa svime oko sebe.

Ako obnovi instinktivnu senzibilnost za odnos s drugima, samoostvaruje se bez mnogo napora.”

Advertisements

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s