ISOC.rs tribina o WCIT-12 (priprema za ITU razgovore, Dubai 2012)

Korumpirana ekipa megakorporacija i zatvorenih organizacija (učešće na ovoj konferenciji je skoro nemoguće za obične građane) ima plan da “internacionalizuje” Internet, tj. izmisli nove namete za “međunarodni saobraćaj”, uvede globalnu cenzuru i uruši što više open standarda kako bi se čvršće kontrolisao naš Internet, a sve u kontekstu (valjda nam je već svima jasno da živimo u jednom globalnom selu/planeti – to više nije fraza ili novo-otrkivena realnost sa početka devedesetih), dakle sve u kontekstu globalne eksploatacije nas običnih građana od strane velikih korporacija i zvaničnih organizacija kao što su UN. Eksploatacija preko onoga što svi koristimo svakodnevno: preko komunikacije (Internet, telefon, radio i njihovi hackovi/derivati. televizuju ne računam ona je odavno izgubljena).

Aktuelan ITU članak na Wikipediji: The ITU will facilitate the The World Congress on International Telecommunications or WCIT, a treaty-level conference (ovo znači da potpisani dogovori u Dubai-ju ulaze u praktičnu primenu odmah nakon konferencije) that addresses the international rules for telecommunications, including international tariffs.[11] (to je ta najveća ludost u modernoj istoriji) The previous conference to update the International Telecommunication Regulations (ITRs) was held in Melbourne in 1988.[12] The next conference will be held in Dubai in December 2012.

Dakle, gore nego što su Maje urađene od ajahuaske pisale u svojim proročanstvima. To je bar imalo neke logike. Ovo je zločin prema zdravom razumu.

ITU

~

Domaća ekipa Internet prvoboraca, kojoj sam se priključio kao dobrovoljac pre par godina, već daje sve od sebe (duge su pripreme su u pitanju, ITU organizuje konferenciju posle 14 godina) da se ubaci koje zrno razuma u dokument koji će Srbija poslati kao stav za Dubai talks. Treba nam sva moguća podrška za ovu rundu odbrane Interneta od “televizacije” istog. Ako ništa drugo, da stavimo Srbiju na poziciju onih kul zemalja koje su branile slobodan i otvoren Internet i budemo uzoran primer za unuke.

Predlažem svim ozbiljnim i zainteresovanim građanima da se učlane u isoc.rs i svoje konkretne predloge artikulišu tamo. Dođite i na tribinu u Dom Omladine 16. novembra. Pozivam i sve odgovorne aktiviste, prijatelje i javne ličnosti da se što pre uključe u ovu problematiku i nadamo se napravimo globalan protest protiv ovog zaista niskog akta velikih organizacija kao što je ITU. Još jednom da ponovim, dokument iz Melburna je 1988. garantovao otvorenu platformu koja Internet izuzima iz tehnološke i ekonomske regulacije. Kasnije je Internet postao najuspešniji anarhistički projekat Čoveku poznat. Na nama je da ga sačuvamo. U Piratskoj partiji već više od godinu dana (od kako je postao jasan i javno dostupan nacrt Dubai razgovora, odmah posle velikih “facebook revolucija”) signaliziramo na problem i dajemo sve od sebe u lobiranju i povezivanju pravih ljudi kako bi se u Dubaiju desio kakav takav prihvatljiv pozitivan ishod. Sada ulazimo u završne faze ove runde.

~

Da, odabran je Dubai za mesto velikog globalnog sastanka jer je tamo praktično nemoguće organizovati veliki protest aktivista ili kakvu kul sabotažu, kao na primer u nekom gradu razvijenog zapada gde je kultura grass-roots aktivizma nešto što decenijama čuva zajednicu od predatorskih planova korporacija (ili bar osvešćuje problem ako ga ne reši 100%). Kultura građanskog protesta skoro da i ne postoji u Dubai-ju, preskupo je za obične građane da se okupe ispred kapija sale za WCIT sastančenja, Dubai danas – Egipat iz faraonskih dana. Da se ne lažemo: nema zajebancije sa ovim.

Politički korektan tekst pročitajte na sledećem linku:
http://www.isoc.rs/sr/novosti/tribina-o-upravljanju-internetom-dom-omladine-16112012-u-171830-%C4%8Dasova

 

keep-calm-because-we-ve-got-your-number

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s