Rezultati “izbora” 2012

Biće ovo jedna teška godina za Pirate u Srbiji. Upravo je još jednoj velikoj grupi građana oduzet razlog da se buni i napreduje.

I to na već dobrano oproban način. Evo, već nekih sto godina građani mnogih zemalja širom sveta imaju osećaj da glasaju i “biraju” svoje predstavnike demokratskim procesima parlamentarne demokratije, ma šta god… Uopšte nije bitno da li sam tačno napisao. Izbora nema. Establišment se odlučio za ovakve mehanizme glasanja (tada, pre stotinak godina) u onom trenutku kada je bio siguran da im moć istoga trenutka ipak _neće_ biti istrgnuta iz šaka. Industrijska revolucija i sve bleđi zakoni jačeg su predali baklju moći marketing “revoluciji”. Kasnije su se udružili, marketing i industrija naravno. Malo kasnije (nedavno, devedesetih) je taj monstrum osnažen kibernetskim modelima upravljanja društva na velikim skalama. To nam je neka realnost sada. Tako da korporacije na steroidima de facto definišu kompletnu realnost danas. Sve što treba da znamo u vezi sa korporacijama je da one _ništa i nikome_ nisu dobro učinile osim sebi. Nijedna korporacija nije doprinela/pomogla ukupnom znanju, otvorenoj komunikaciji, osnovnim ljudskim slobodama, svetu ideja – ničemu osim profitu koji je čista fikcija, jak mentalni fiks, mentalni krek za zombije od poluživih “ljudi” opčinjenih televizijskim programom. Fundamentalne vrednosti iznose pojedinci sa vizijom i snagom ideje većom od svih dolara ikada štampanih. Nisu dolari napravili Internet, Linux, Wikipediju, Bitcoin, liquid democracy softver, hladnu fuziju, nanocevi, kvantne računare, teleportaciju… Ne. Ove civilizacijske iskorake su napravili slobodni ljudi _besplatno_.

Da se vratim na izbore.

Izbori, ne samo u Srbiji, nego u većini zemalja danas, su _direktno_ zavisni od marketing planova za ispiranje mozga neposredno pre glasanja. NIKO od glasača ne poznaje suštinu svoga izbora, isto tako NIKO ne može da verbalizuje tehničke i semantičke razlike svoga izbora. SVI glasači glasaju za sliku koja im je stvorena maestralnim medijskim planom i ozbiljnim tehnikama ispiranja mozga. Izbora na glasanju koje direktno zavisi od reklama, prosto NEMA. Ako mene pitate, jedino ekvivalentno izboru danas je inteligentno rušenje sistema. To Pirati rade. Ne prihvatamo sistem jer je u celosti loš. Sa druge strane, radimo u njemu i upoznajemo mu i najsitnije detalje, upoznajemo detalje za koje ni establišment ne zna. Establišment i korporacije su postale jedan potpuno nezavistan, izopšten entitet koji više ne može ni sam sebe da shvati/sagleda. Oni ne mogu, ali mi možemo. Mi to i radimo, i imamo obavezu pred nasleđem da ovaj piratski posao uradimo kako valja. Do kraja. Do pobede. Do slobodnog sveta ideja!

Ajde opet da se vratim na izbore :D

Toma će biti predsednik. DS, u trenutku dok čitate ovo, formuliše svoj prilaz SNS-u radi koalicije i održavanja vlasti. Dačić ne zna kome će pre da se sagne za koaliciju. Dinkić, lopov, eno ga, ćuti i smrdi u ćošku iza table na kojoj piše URS, vide mu se kratke noge ispod, ćuti, smrdi i čeka da ga neko pozove da se igraju zajedno. Ostali, klasika, prodaće se prvoj dobroj ponudi. Ukrupniće se DS i SNS sa par otpadaka društva i to je to.

Ovih dana je DS samo digao nogu sa papučice za gas i lagano pustio unapred pripremljenog (višemesečno Brisel-ispiranje-mozga) Nikolića da pobedi. Po proceni establišmenta (oni u odelima što računaju zatezne kamate, kako beše, da, MMF), ovo je bilo ključno za stabilnost. Izračunali su, odredili kamate, uložili u marketing plan, stisli dugme START i automat je izbacio nacrtanu maketu.
Da se ovo nije desilo, da je kojim slučajem narod ukapirao da je potpuno obmanut “izborom” kojeg zapravo nema, moje predviđanje za jesen je bilo na nivou građanskog rata. Ovako, narod je namiren. Bar medijski/virtuelno ili šta već projektuje taj novostvoreni eho Tadićevske predsedničke pozicije, neki značaj, potvrdu, kvazi-snagu, ne mogu da uhvatim tačno tu projekciju Tadićevske predsedničke pozicije, samo znam da je jaka i iz nekog razloga ljudima je postala bitna, i bilo je bitno njegovo pojavljivanje i reč se šatro uvek čula kad je trebalo. Lepo, u Obama stilu urađen domaći zadatak.

Alo ljudi, paradigma sa kuvanjem žabe i dalje traje. Voda nije postala vrela, niko nije skočio iz lonca. “Stabilnost” je zadržana. DS je opet maestralno pobedio sa Tomom na čelu.

Malo je nas koji zaista imaju problem sa tim što je pobedio čovek sa “diplomom”, prosto zato što pola zemlje ima kvazi-diplome. Na primer, moj fakultet već godinama nema međunarodno priznatu akademsku težinu fakulteta, prosto zato što tamo niko 20 godina nije radio ozbiljna naučna israživanja.

I tako, Pirati u “stabilnoj” Srbiji gde, čuo sam, Mišković planira najveći tržni centar u regionu (mislim da taj region sad već ima granice do Beča, Varšave, Istambula, Kaira i Rima) danonoćno rade da razbiju defetizam i inertnost. Krv, suze i znoj – svaki jebeni dan.

Za ime jata, pridružite se Piratima!

mapa piratskih baza: https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&oe=UTF8&msa=0&msid=211399135063998714893.0004c04356f1d6e4ca4f0

ukrcaj se! >>> headquarters@piratskapartija.com

Advertisements

3 thoughts on “Rezultati “izbora” 2012

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s