Ajvar

Leskovčani su upravo izgubili svoj ajvar. Ovo je trebalo da se desi pre 50 godina i da se sada borimo za vraćanje ajvara u javni domen. Ovako, kulturno nasleđe je predato međunarodnoj organizaciji koja ubrizgava jake doze vampirskog osećaja bitnosti i smisla u neinformisane vene mozgova uplašenih ljudi ucveljene zemlje gde su defetične i fašističke Dveri jedini preostali oslonac za iskrivljenu perspektivu.

Tužan dan za region. Tužan dan za sve one koji su vekovima pravili i usavršavali ovu prelepu recepturu. Ovim činom receptura je postala konačna i definitivna. Postala je tupa i prosta specifikacija za WIPO.

Ajvar od ove tačke počinje da bledi i nestaje, počinje da biva artikal – kao veš mašina od 150 evra koju menjate na godinu ipo dana. Ajvar je postao proizvod, prestao je da bude hrana.

Trenuci kada se nešto slatko mezne na polusuvom hlebu u žurbi su postali prošlost. Na svu reću za par meseci nas čeka tehnološka singularnost pa ćemo reversnim neuro-inžineringom da rekonstruišemo sećanja i da ih portujemo u hivemind gde će nam svima biti prijatnije mesto sa ovim debilima koji misle da su život i svet konačni i ljudski.

Oni što nisu razumeli ništa u prethodnoj rečenici neka se po najnovijim kapitalističkim standardima zaposle u novim KRAFT fabrikama ajvara u Leskovcu, jer kako kažu, za izvoz u onu WIPO mrežu od 28 zemalja treba da se poveća proizvodnja. Da smo znali mi bi smo već imali proizvodnju, jel tako? Pošto nismo znali evo sad za početak više nemamo ajvar, a “akobogda” evo imaćemo fabrike šarene laže za srećne ljude novih lanaca sličnih supermarketa širom prkosne nam Srbije.

Advertisements

4 thoughts on “Ajvar

  1. Ako sam najbolje razumeo moja baba ove jeseni postaje pirat!? jer će ne legalno i bez licence praviti ajvar…

  2. Iskreno sam se začudio kada sam video ovaj post. Mislio sam da smo odavno izgubili ajvar kao šljivovicu npr. Sada me još više čudi zašto ga nismo zaštitili na vreme!?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s