Разговор со Blaeks – Пиратска Партија Србија

.mk talks

Блогот на Тамара Атанасоска

Деновиве имавме прилика да чуеме дека Пиратската Партија во Србија почнува да собира потписи за официјализирање и пуштање во политичката тргка и активно делува против АКТА и сличните закани против слободниот интернет. Вчера видовме и дека Анонимус Србија ја пушти пораката “Почна”. Blaeks е еден од главните актери во сето ова, па решив да го прашам неколку прашања.


Се најдовме на социјалните медиуми и не знам многу за Blaeks offline. Кој е всушност Blaeks?

Blaeks е нормален, обичен и одговорен киборг. Во текот на денот работи како тренер, рехабилитира луѓе после сериозни повреди и операции на локомоторниот апарат, работи на слабеење и рекреација. Во остатокот на денот и ноќта е ментално и кабловски приклучен низ hivemind на интернет. Секој свој сегмент од животот директно го потпира на културното наследство и го живее истото.

Ти си еден од иницијаторите на кампањата против АКТА и протестите во Белград. Како сето тоа…

View original post 338 more words

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s