PODRŠKA STUDENTIMA!

free-info-flow

free-info-flow

DECA ĆE NAS NASLEDITI!
Iskra promene se pojavila na pravom mestu! Studenti osećaju bitnost trenutka! Pozvali su na razum i pragmatizam! Pozvali su na osiguravanje onoga najbitnijeg što imamo. Pozvali su na odbranu znanja! Ovo će promeniti sve i na nama je da iznesemo kolektivnu odgovornost do kraja. Priključite se akciji!
Sveže jezgro društva od kojeg se i očekuju promene i koje je pomeralo društvo na bolje je oduvek negovano u studentskim komunama. Bez direktnih veza sa rigidnim sistemom, bez ikakvih zavisnih veza imaju potpuno očuvan integritet i moć! Moramo imati poštovanje prema toj energiji i prepoznati je kao nešto najbolje što naše društvo poseduje u svakom trenutku. Očekivati da neko pomera stvari zato što prima platu za to je potpuno suluto i apsurdno. Inicijativa onih kojima je to zaista bitno i onih koji to žive je vrednost koja nas kao društvo zaista održava na pravom putu razvoja i prosperiteta.
Nove tehnologije, novi načini komunikacije i negovanje hivemind-a iznad nas nosi nova generacija mladih koja vidi dalje i jasnije od nas. Nemamo pravo da dovodimo to u pitanje.

LEPO JE IMATI ODGOVORNOST – LEPO JE IMATI NASLEDNIKE!
Niko se od nas nije rodio svojom voljom da bi svojim rođenjem bio dužan nasleđu. Svi imamo ista prava na nasleđe i znanje, a pogotovo niko nema pravo da traži ekskluzivitet nad istim. Čin diskvalifikacije drugih u odnosu na institucije ili pojedince je po destruktivnosti u istoj ravni sa ratom i razaranjem.
Niko nema pravo da narušava kulturološki tok, šta više, svi smo u obavezi da ga čuvamo!

PRAGMATIČNA ODGOVORNOST
Pomozimo studentima svim svojim sredstvima. Mi to možemo i trebamo!
Ovo nije bitka studenata za imaginarne ciljeve, već bitka protiv regresivnog vrtloga defetizma i inertnosti sistema. Da, mladi su osetili  pravu stvar i nijansa nas deli od realizacije. Ovaj put je bitnije od svega da se odgovornost srpovede u svim nivoima. Studenti su se svojim ličnim integritetom i svojom ličnom akcijom založili za kolektivno dobro. To se zove odgovornost! Mladi su angažovali svoje vreme, energiju i ličnost! Ovakva spremnost i lična odgovornost na duže staze su uvek značili promenu i adekvatnu satisfakciju. Pogotovo sa ovom razmerom problema na prelasku epoha u društvo ideja i humanizma. Ovde se naziru heroji naše budućnosti. 

Studentima treba pomoć! Treba im infrastruktura. Internet i hardware. Uskraćena im je mogućnost i pravo da se čuju u istoj ravni kao i oni što nas sve ugnjetavaju.
Ovo je prilika da zajedno pokažemo ko smo i šta smo.
Izađite na protest, snimajte, fotografišite, prenosite LIVE video na svoje kanale, pišite blogove i povezujte se. Slobodan protok informacija niko ne može da pobedi. Slobodan protok informacija je ime nove revolucije.

VIDIMO SE NA FAKULTETIMA! PONESITE ENERGIJU, KAMERE, FOTO-APARATE, TELEFONE I KOMPJUTERE! HAJDE DA ZAJEDNO OTVORIMO VRATA NOVOG DOBA!!!
~
Zainteresovani za ontološki i kulturološki tok pogledajte sledeće tekstove

http://pescanik.net/2011/10/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98-%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%86%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8/

Advertisements

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s